Kokeilin juuri tätä kehittämääni reseptiä, joka on siis jalostus tavis-suppiskeitosta. Maku on voimakkaampi ja hienostuneempi kuin normikeitossa.
Ohje:
1,5 litraa suppiksia tai kanttarelleja
1 iso sipuli
voita
reilu 1 litra vettä johon on sekoitettu n.2rkl fondia. Itse käytän useimmiten härkäfondia, muutkin käyvät aivan hyvin. Ja jos ei fondia omista niin voi käyttää esim.lihaliemikuution.
1/2 rkl soijaa(ei välttämätön)
1dl ruokakermaa
2 dl kuohukermaa. 1dl tulee suoraan keittoon-kiehutetaan, toinen dl vaahdotetaan kevyesti-tulee valmiiseen keittoon
4-5rkl maissijauhoja suurustamiseen
1/2 pakettia koskenlaskijaa, tai vastaavaa sulatejuustoa
1,5-2dl parmesania, raasettuna
suolaa, valkopippuria,persiljaa,oreganoa, basilikaa ja hivenen mustapippuria myllystä
1) Valmista muutoin tavallisen suppilovahverokeiton ohjeen mukaan, mutta lisää valmiin keiton joukkoon raastettua parmesania sekä kevyesti vaahdotettua kermaa. Valmiiseen keittoon voi lisätä tilkan sherryä tai marsalaa(jos sattuu kaapista löytymään) =)
Kokeiltu on. Oikein hyvää!
VastaaPoista