keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Täytetty herkkusieni, paahdettua halloumia sekä maalaisleipää

Tämän ohjeen olen keksinyt ihan itse kokonaisuudessaan. Sopii hyvin alkupalaksi esim. välimerelliselle illalliselle. Pääruoaksi voisi olla vaikkapa pasta bolognese tai lasagne sekä raikasta kreikkalaista salaattia.

Ohje"ungefär"/4annosta:
4 isoa herkkusientä
2 punasipulia, toinen sienen täytteeksi, toinen annokseen lautaselle
muutama pala aurinkokuivattua tomaattia,hienonnettunan.
1/2 dl pippurituorejuustoa
loraus ruokakermaa

suolaa(tarvittaessa), mustapippuria(myllystä),persiljaa, oreganoa, basilikaa
1 paketti serranon tai parmankinkkua

Esilämmitä uuni n.200asteeseen.
1) Poista herkkusienistä jalat ja hienonna ne.
2) Hienonna toinen sipuli, hyvin hienoksi. Tee toisesta sipulirenkaita. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
3) Lämmitä paistinpannu, lisää öljyä ja kuullota kuivat aineet.
4) Lisää sekaan ruokakermaa ja pippurituorejuustoa. Sekoita aineista tasainen tahna. Mausta.
5) Täytä sienet seoksella. Kääri täytetyt sienet kinkkuun(pari palaa/sieni). Laita uuniin ja anna paistua n.10minuuttia tai kunnes kinkku on hieman rapsakoitunut.

Lisäksi annokseen tulee:
1pkt halloumia: Paista halloumia pannulla niin että saa väriä. Sivele palat hunajalla,rouhi pintaan mustapippuria.
tuoretta basilikaa oman maun mukaan
punasipulirenkaita
maalaisleipää tms: Sivele leipäpalojen pinta oliiviöljyllä, hiero pintaan valkosipulia ja hieman oreganoa. Paista rapeiksi pannulla öljyssä/voissa.

Kokoa kauniiksi annokseksi. Nauti!

1 kommentti:

  1. Halloumi on ihanaa ja sopii muuten hyvin esim. hunajamelonin kanssa salaatissa :P
    Hyvän näköinen blogi sulla!

    T: Miiu

    VastaaPoista