Ohje:
Taikina
2,5 dl vettä
20g hiivaa
1tl suolaa
1 tl sokeria
n.6 dl vehnäjauhoja
n.2 rkl oliiviöljyä/ rypsiöljyä
Vaihtoehto 1:
1/2-1 dl hienonnettuja oliiveja
1/2-1 dl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja, säästä öljy
1-2 hienonnettua valkosipulin kynttä
n. 1dl parmesania, raasteena
Paljon kuivattuja yrttejä esim: persilja,basilika,oregano,timjami,rosmariini
Vaihtoehto 2:
1dl parmesania, raasteena
1-2 dl aitoa fetaa, murennettuna
Yrttejä
Oliiviöljyä
1) Sekoita hiiva lämpimään veteen, lisää joukkoon suola,sokeri, osa jauhoista, öljy ja loput jauhot.Alusta taikina hyvin ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan 1-2tuntia.
2) Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Vaivaa.
3) Kauli takinat levyiksi, n.40cm x 20cm
4) Voitele taikinalevy öljyllä ja lisää haluamasi täytteet.Voitele taikinan reunat kananmunalla, jotta saumat tarttuvat kiinni toisiinsa paremmin. Kääri rullalle, saumapuoli tulee patongissa alaspäin. Voit kohottaa patongin sellaisenaan tai leikata siitä paloja(kierteitä). Muista "sulkea" patongin päät etteivät täytteet valu pois.
5) Kun patongit/kierteet ovat kohonneet kaksinkertaiseksi, voitele pinta joko kananmunalla, öljyllä tai vedellä. Itse voitelin kierteet munalla ja patongin vedellä.
6) Laita uunin kestävään kulhoon(esim.metallinen) n.2dl vettä ja laita se uunin pohjalle. Näin saadaan aikaan vesihöyryä ja patongeista tulee rapeita. Voit myös sumuttaa vettä uuniin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti