keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Suussa sulava suklaakakku

Tämän reseptin olen muistaakseni bongannut yhteishyvästä ja sitten myöhemmin tuunaillut hieman reseptiä tai lähinnä olen muokannut kakun päällisiä.

10 annosta:
200g talous-/tummaasuklaata
200g voita
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta(makeuttamaton)
1,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
(1-2tl vaniljasokeria)

Kuorrutus:
150g talous-/tummaasuklaata
1dl kermaa
1rkl voita

Koristelu:
rouhittua suklaata
erilaisia pähkinöitä(pähkinät voi myös paahtaa)

Ohje:
1) Voitele ja jauhota irtopohjainen vuoka (halkaisija n.24cm). Kumoa ylimääräiset jauhot pois.
2) Sulata suklaa ja voi vesihauteessa
3) Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
4) Siivilöi kaakao jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään.
5) Lisää jauhoseos siivilän läpi kevyesti nostellen taikinaan. Lisää osissa ja "hämmennä"välissä kevyesti ja ilmavasti.
6) Levitä taikina tasaisesti vuokaan, voit käännellä vuokaa jotta taikina levittyy tasaisesti.
Paista 175asteessa 40-45min. Tarkkaile kakun tummumista, mutta älä avaa uunia ennen kuin 20minuuttia on kulunut. Mikäli kakku tummuu liikaa, laita suojaksi alumiinifoliota.
7) Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma, ÄLÄ keitä! Lisää joukkoon suklaa paloina ja rasva. Sekoita tasaiseksi.
8) Ota kypsä kakku uunista ja anna vetäytyä n.10minuuttia. Irrota sitten kakku veistä apuna käyttäen vuoasta ja kumoa ritilälle. Käännä kakku niin että kohonnut pinta tulee ylöspäin. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta sitten kakku.
9) Koristele kakku suklaaraasteella ja murskatuilla pähkinöillä. Lisänä voit tarjoilla löysähköä kermavaahtoa.

*Voit myös kostuttaa kakkua vaikkapa maidolla, jos tahdot hieman pehmeämän kakun*



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti