2annosta
Ohje:
2 salottisipulia hienonnettuna
1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
hieman voita ja/tai öljyä kuullottamiseen
n.½rkl tomaattipyreetä
n.1rkl sitruunamehua
n.1dl hedelmäistä valkoviiniä
2dl ruokakermaa
n.1-1½dl vettä + kalaliemifondia/-kuutio
n.2-3tl kuivattua tilliä/kourallinen tuoretta
n.½dl pakastepinaattia
1/4tl cayennepippuria
tuoretta mustapippuria, suolaa maun mukaan
n.200g kylmäsavulohta, paloiteltuna
(kirsikkatomaatteja)
n.125-150g farfalle-pastaa (kuivapaino) keitettynä suolalla tai kalaliemellä maustetussa vedessä ohjeen mukaan.
1. Kuullota sipulia voissa/öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli pehmenee ja lisää sitten joukkoon
valkosipuli ja kuullota pari minuuttia. Älä anna ruskistua.
2. Lisää joukkoon tomaattipyree ja sekoita.
3. Lisää sitten viini ja sitruunamehua, keitä noin puoleen
4. Lisää ruokakerma sekä vettä + kalaliemifondia/kuutio, kuumenna kiehuvaksi ja anna porista pari minuuttia
5. Lisää sula pinaatti sekä tilliä, kuumenna kiehuvaksi. Jos tarvitset lisää nestettä, ota pastan keitinvettä.
6. Mausta kastike cayennepippurilla sekä mustapippurilla ja lisää kalapalat sekä puolikkaat kirsikkatomaatit, jos käytät niitä. Älä keitä enää.
7. Tarkista suola ja lisää kastike kuuman, juuri keitetyn pastan joukkoon. Kuumenna varovasti tarvittaessa.
Tarjoile lisänä sitruunalohkoja.
(Mikäli pastaa käyttää 140g/hlö, annoksen kalorimäärä on n.900kcal. Ei siis ole dieettiruokaa. Tuo määrä pastaa riittää kylläkin rahvaalle miehelle =B)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti